Tronskifte på gång för årets största e-handelsdag

Precis som i Sverige ser Cyber Monday ut att sjunka i relevans.

I USA är det inte som i Sverige att Black Friday tagit allt fokus kring rea-perioden som precis passerat. Vi kunde igår rapportera direkt ifrån e-handlarnas egna siffror vilka visade att Cyber Monday är långt ifrån lika populär som Black Friday-helgen i Sverige.

På andra sidan Atlanten har det dock alltid varit så att Cyber Monday, det vill säga måndagen efter Black Friday, är den dag då e-handlare erbjuder extra bra priser och lockar till massförsäljning.

Annons

Enligt nyligen publicerade siffror ifrån företaget Adobe står det klart att Cyber Monday fortsatt är den största e-handelsdagen i USA. Totalt ska e-handeln i landet ha omsatt 3,45 miljarder dollar i måndags.

Black Friday växer med dubbel hastighet

I USA kan dock även där Black Friday vara på väg att gå om Cyber Monday. Måndagen var nämligen bara 3 procent större än fredagen i omsättning. De båda dagarna ligger alltså mycket nära varandra även om Cyber Monday fortfarande är herre på täppan.

Black Friday växte med nära 22 procent jämfört med förra året i USA. Detta samtidigt som Cyber Monday endast växte med 12 procent enligt Adobes siffror. Det ser alltså ut att vara ett tronskifte på gång och nästa år kan mycket väl Black Friday vara den största e-handelsdagen på året, precis som i Sverige.

Annons