Trustly tar steget in i Storbritannien

Betalbolaget rekryterar och öppnar kontor i London.

E-handelsleverantören Trustly som primärt satsar på direktbetalningar via bank är på frammarsch. Förra året öppnade man upp på 21 europeiska marknader och rekryterade ifrån bland annat Klarna.

Nu meddelar betaltjänsten att man slår upp ett kontor i Storbritannien.

Annons

- Storbritannien har en mycket väletablerad e-handel och ligger i framkant på teknikutvecklingen, dessutom är det globalt sett en mycket viktig finansiell hub. Storbritannien står för en betydande del av Europas internationella e-handel och där finns redan nu en stark preferens för att betala direkt från bankkontot, säger Carl Wilsson, VD på Trustly.

Ska introducera bankbetalningar i UK

I samband med kontorsöppningen som inte helt oväntat kommer ta plats i London så stärker man leden med Michael Parkinson som närmast kommer ifrån betalleverantören Worldpay. Michael Parkinson blir ny chef för Trustlys Londonkontor och Director of Travel and Airlines.

- Mike har helt rätt blanding av unika erfarenheter och expertis och vi ser verkligen fram emot att introducera vårt smidiga sätt att betala direkt från bankkontot för brittiska konsumenter, säger Wilsson.

Michael Parkinson ser samtidigt stor potential i den globala e-handeln och inte minst den brittiska.

- Det känns fantastiskt bra att börja på Trustly i en period under stark tillväxt, det gäller hela betalningsbranschen men specifikt för Trustly som bolag. Vi har en utmärkt position för att kunna förstärka vår marknadsnärvaro när global e-handel beräknas växa med 28 miljarder GBP till 2020 och där den brittiska marknaden förväntas stå för 60 procent, säger Michael Parkinson.

Annons