Trustlys medgrundare lämnar över VD-rollen

Carl Wilsson kliver ned från VD-stolen och lämnar över rodret till Oscar Berglund, tidigare finanschef på Trustly.

Trustly, e-handelsleverantören som primärt satsar på direktbetalningar via bank, expanderade under förra året till 21 nya europeiska marknader. Något som innebär att man idag kan erbjuda sina betalningslösningar i 29 länder.

Under 2015 såg betalbolaget en tillväxt på 85 procent och nyligen öppnade man ett nytt kontor i Storbritannien. Nu meddelar Trustly att medgrundaren Carl Wilsson lämnar över VD-rollen till Oscar Berglund, tidigare finanschef på Trustly.

Annons

– Jag är stolt över att ha fått ansvaret att leda Trustly. Vår resa har bara börjat och jag ser verkligen fram emot att få fortsätta arbeta med alla i teamet och att utveckla och erbjuda Trustlys unika betalningslösningar till våra kunder, säger Oscar Berglund.

Fokus på affärsutveckling och strategi

Oscar Berglund har varit styrelsemedlem i Trustly sedan 2010 och 2013 påbörjade han sin anställning som finanschef. 2014 utsågs han till vice VD. Han har tidigare ett förflutet på Goldman sachs bankdivision, samt som portföljhanterare på kapitalförvaltaren Alpcot capital management.

Carl Wilsson kommer nu att ta sig an en ny roll som Vice President Business Development där han kommer att lägga sin tid på affärsutveckling och strategi. Han fortsätter även som styrelseledamot i bolaget.

– Jag har haft ett nära samarbete med Oscar i mer än sex år och nu är rätt tidpunkt att lämna över ansvaret för den dagliga verksamheten till honom. Min ambition har varit att bygga upp en organisation som kan facilitera och genomföra vår fortsatta expansion, säger Carl Wilsson.

Annons