Annons

Trygghetsmärkt e-handelsplats kostsam affär

Trygghetsmärkt e-handelsplats kostsam affär

2010-06-04 18:03

För den som vill trygghetsmärka sin webbutik i Sverige finns det två certifikat som dominerar marknaden, nämligen Trygg E-handel och Certifierad E-handel. Men det kostar, skriver Jimi Wikman, bloggare på Mortfiles.se.

För att erhålla en mindre logga på sin webbplats debiterar Trygg E-handel 2 500 kronor i anslutningsavgift och sedan ytterligare 4 000 kronor per år. Certifierad E-handels logga får e-handlaren utan att betala någon anslutningsavgift, men däremot en månadsavgift på 199 kronor.

Bägge trygghetsleverantörer erbjuder, förutom loggan, en sida där uppgifter för e-handlarens verksamhet åskådliggörs tillsammans med signaturer av ansvariga kontrollanter. Däremot är det inte så många som länkar vidare till denna sida, skriver Wikman.

Han ställer sig också frågan om det verkligen lönar sig att betala för att trygghetsmärka sin webbutik. Kollar gemene konsument verkligen certifieringsprinciper innan köp? Om inte; fungerar då vilken logga som helst?

Annons
Annons
Kurre
2010-06-09 13:20

Dom där märkningarna gör varken till eller från, ingen kund litar på dom i alla fall uatn det säkraste sättet att se om en butik är skum eller ite är att Googla.

Ingen e-handlare ska heller behöva vara tvungen att betala för en sån märkning så jag hoppas att dom aldrig blir vedertagna på nätet vilket inte är speciellt troligt, det är bara dom stora e-butikerna som betalar för skiten eftersom dom har råd.

iceberg
2010-06-09 23:39

Dessa företag arbetar väldig lite för att förtjäna dessa avgifter, tveksamt om de kollar något över huvudtaget.

En e-handlare som har hittat en smart lösning:

www.mymoment.se

Sänk avgifterna rejält eller vi e-handlare startar "eget" som Mymoment gjort!

Nolingo
2010-06-10 09:51

Jag använder Certifierad e-handel på http://www.billigaarbetsklader.se. De känns proffsiga och våra kunder uppskattar det. Trygg e-handel sitter på sina höga hästar och är lite fina i kanten. Alla får inte vara med och de tar hutlöst betalt för sin "tjänster". Känns som att deras "certifiering" passar bättre för de stora drakarna (som eg. inte behöver en trygghetscertifiering) /P

Frede
2010-06-21 10:44

Skulle aldrig betala för det.

Det är inget som tror på det kanske kan lura några gamla människor som ser datorn som farligt.
Med att det skulle vara säkert med en sådan skylt på sidan

Diyar
2010-06-26 18:02

Är målet för en butik att man vill lura sina kunder så kan man lika gärna lägga upp deras märkning ändå. Så jag ser inte så stort värde i dessa märkningar...

Trygg i sig själv
2011-04-08 22:54

My moments lösning var inte alls smart. Bra med info till kund, men tryggheten kommer ju i att en oberoende part säger att det är ok att handla - inte att hanlaren själv gör det! Med så dåligt omdömme som svenska kunsumenter har är det förmodligen bättre utan trygghetsmärkning så får de prova sig fram i stället. Erfarenheten får så att säga ersätta utbildning och allmänbildning...

mr x
2011-05-18 22:18

Det är lite bluff & båg kring dessa cert. Hur kommer sej att t.ex drivs som en ideell förening. Dvs detta är bara ett sett för några att tjäna pengar.

Annons
Alibabas marknadsplats kan återigen hamna på piratlista

Alibabas marknadsplats kan återigen hamna på piratlista

En amerikansk intresseorganisation vill att kinesiska Taobao återinförs på den amerikanska regeringens lista över sajter som säljer förfalskade produkter.

Annons
Annons

Pinterest rullar ut sin köpknapp för nya plattformar

Det sociala nätverket fortsätter sin satsning på e-handel genom att göra sin köpknapp tillgänglig för tiotusentals nya näthandlare.

Nu har Emeet 7 kickat igång

Nu har Emeet 7 kickat igång

Årets upplaga av e-handelskonferensen Emeet är nu i full gång. Precis som förra året har vi tagit plats i PostNords huvudkontor Arken i Solna. Efter morgonens registrering och mingel kommer dagen nu att fyllas med en rad intressanta sessioner.

Jack Ma gjorde en rejäl tavla, tjänade 45 miljoner

Jack Ma gjorde en rejäl tavla, tjänade 45 miljoner

Alibabas grundare är inte helt ovan vid rubriker. Oftast handlar de om hans affärer men nu får han en del spaltmeter efter att auktionshuset Sotheby´s sålt en tavla han målat för drygt 45 miljoner kronor.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Konsultbolaget Knowit gör en stor e-handelssatsning

Knowit etablerar ett nytt specialistbolag med fokus på e-handel. Med bas i Malmö ska Knowit eCommerce sysselsätta tio personer innan årets slut.

Sportamore satte nytt orderrekord i höstrushen

Sportamore satte nytt orderrekord i höstrushen

Den snabbväxande nätsporthandlaren noterade en ny all time high med över 100 000 beställningar i september.

Annons
Annons

FBI i samarbete med nätbutiker mot piratkopior

FBI ska i ett samarbete med USA:s justitiedepartement, the Department of Justice, och e-marknadsplatser försöka få bukt på e-handeln med piratkopior.

Riskkapitalbolaget EQT tar över tysk bildelsförsäljare

Riskkapitalbolaget EQT tar över tysk bildelsförsäljare

EQT:s fond EQT Mid Market köper tyska Kfzteile24, en onlinebaserad återförsäljare av bildelar.

Ny tjänst vill få e-handlare att hjälpa till på gräsrotsnivå

Ny tjänst vill få e-handlare att hjälpa till på gräsrotsnivå

Startup-företaget AddTruly vill hjälpa e-handlare att ta ett större socialt ansvar. Med deras lösning kan kunder donera pengar till ideella organisationer som är kopplade till verksamheten med ett knapptryck.

Danska B2B-företag är inte sugna på att gå online

En majoritet av de danska B2B-företagen saknar e-handel. Anledningarna till varför anses föråldrade, och om de inte vaknar upp, riskerar de att tappa marknadsandelar.

Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Innehar f-skattesedel och momsregistrering.
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem