Tuff marknad stoppar inte Paypal – ökar med 20 procent

Betaljätten ökar sin omsättning och vinst i takt med att kunderna och transaktionerna fortsätter att accelerera.

PayPal har släppt sin rapport för årets första kvartal och betalbolaget kan under perioden visa upp en omsättning på 2,54 miljarder dollar. En ökning med 19 procent jämfört med förra årets första tre månader.

Betaljättens vinst ökade samtidigt med 43 procent, till 365 miljoner dollar, jämfört med samma period föregående år.

Annons

– Vårt första kvartal visar kraften i vår globala betalplattform och hur den lockar och engagerar konsumenterna, och det i sin tur lockar nya handlare och partners till PayPal, säger Dan Schulman, VD för PayPal.

Transaktioner för 81 miljarder dollar

PayPal kan även konstatera att företaget nu har 184 miljoner kunder, en ökning med 4,5 miljoner jämfört med förra årets första kvartal, medan antalet transaktioner ökade med 26 procent till 1,4 miljarder.

Något som innebär att PayPal hanterade transaktioner till ett värde av 81 miljarder dollar, en ökning med 28,6 procent jämfört med förra årets första kvartal. Samtidigt ska betaltjänsten Venmo, som gör det möjligt för användare att skicka pengar till varandra, visa upp en stark tillväxt.

– Vårt fokus på betalningar och innovationsförmåga för handlare och konsumenter fortsätter att skilja PayPal från andra och driver vår tillväxt i en dynamisk och konkurrensutsatt miljö, säger Dan Schulman.

Annons