Tusen medarbetare sökes till Amazons nya Texaslager

Amazon tar sig an Houston med ett nytt jättelager.

Texas är USA:s näst största stat till ytan såväl som till folkmängd. Det är med andra ord kanske inte så konstigt att regionen är viktig för e-handelsjätten Amazon, som nu meddelar att ett nytt så kallat fulfilmentcenter är på gång i delstaten. Det nya lagret ska öppna i Houston och blir företagets sjunde i delstaten.

Amazon har sedan tidigare fler än 10 000 heltidsanställda medarbetare i Texas, och det nya lagret innebär att den skaran utökas med ytterligare tusen personer.

Annons

- Med tanke på Houstons arv av att vara en föregångare när det kommer till förnyelse och upptäckande är vi stolta över att med vårt nya lager bli en medlem i stadens företagsvärld, säger Akash Chauhan, vice president för Amazon i Nordamerika.

"Blir inte det sista i Texas"

Det nya lagret ska bli 855 000 square feet, ungefär 79 500 kvadratmeter, stort och dess anställda ska plocka, packa och skicka iväg mindre produkter som böcker, elektronik och leksaker till företagets tusentals kunder.

Från Texas sida är man förstås glad över att Amazons senaste satsning har hamnat i just deras delstat.

- Texas är fast beslutet att upprätthålla ett starkt företagsklimat som låter företag blomstra, förnyas och expandera. Jag är säker på att det här inte blir det sista Amazonlagret att öppna här, säger Texasguvernören Dan Patrick.

Annons