Twitter letar efter personal med E-handelserfarenhet

Twitter är knapphändiga med information om en eventuell e-handelssatsning. Det hindrar inte att det ständigt ryktas om det. Nu är det dags igen efter att det sociala nätverket lagt ut jobbannonser där de söker personal med inriktning e-handel.

Turerna kring Twitters eventuella e-handelssatsning rullar vidare. Igår berättade vi om hur en skärmdump läckt ut som tyder på att man i samarbete med Fancy.com, jobbar på en plattform där Twitters användare kan handla direkt i mikrobloggen.

Varken Fancy eller Twitter har kommenterat det hela men det sociala nätverket verkar jobba vidare i det tysta. Twitter har nu lagt ut jobbannonser som tyder på man inom kort kommer att lansera någon form av e-handelsfunktion.

Annons

De tjänster det rör sig om är "senior manager for commerce partnerships", "commerce product manager" och "commerce product marketing manager".

Nyligen publicerade

Minst en av tjänsterna ska ha kommit ut så sent som i måndags och i en annan krävs det att den sökande har stor erfarenhet av näthandel. Man skriver också att erfarenhet av arbete hos en stor återförsäljare på nätet, betalplattform eller liknande tekniska handelslösningar är meriterande.

Alla tjänsterna innebär att man kommer att jobba tillsammans med Nathan Hubbard som värvades direkt från Live Nation Entertainment. Ett företag som bildades 2010 genom en sammanslagning av konsertbolaget Live Nation och biljettjätten Ticketmaster.



Källor: TechCrunch, The Verge
Foto: Aaron Durand för Twitter

Annons