Tysk lampgigant går in i Sverige med ny e-handel

Belysningsföretaget Lampenwelt gör intåg i Sverige med systersajten lamp24.se.

Lampenwelt finns sedan tidigare i nio europeiska länder och nu har turen kommit till Sverige. Redan från starten har den svenska e-handeln 30 000 produkter i sortimentet och planen är att, som företaget beskriver det, "hjälpa varenda kund att hitta sin personliga drömbelysning".

- Vi ser Sverige som ett spännande och utmanande marknad där det verkligen finns utrymme för ljus och bra lampor, säger Susanne Nilsen som är marknadsansvarig för företaget i Norden.

Annons

Lampenwelt har för närvarande runt 200 medarbetare. Företagets centrallager ligger i mitten av Tyskland.

- Vår logistik är utformad så att vi kan leverera till våra kunder på mycket kort tid. Vi kan leverera till hela Europa inom 14 timmar.

Ni utger er för att vara Europas ledande nätbutik för lampor. Vilka ser ni som era största konkurrenter i Sverige?

- Våra största konkurrenter finns i Tyskland. Annars är vi ett nystartat bolag i Sverige och är glada för att kunna bidra med belysning till tusentals svenska hem.

Svensk sajt med tyska inslag

Lampenwelt finns bara online, och företagets ambition är att ge kunderna så bra service som möjligt. Kunderna består av både privatpersoner och företag, men fokus ligger på att sälja till privatpersoner. Men istället för att anpassa lamp24.se fullt ut till den svenska marknaden har tyska spår i form av till exempel trygghetsmärkningen TÜV lämnats kvar.

Hur viktigt är det att man anpassar sig helt lokalt på olika marknader, tycker ni?

- Vi ser det som mycket viktigt att anpassa sig till de lokala förhållandena på varje plats och det gör vi också. På lång sikt har vi planer på att ta till oss de normer som finns i Sverige, avslutar Susanne Nilsen.

Annons
Annons