Fraktskola: UPS medarbetare hålls i koppel på hal is

UPS säkerhetsutbildning för förare har expanderat från USA till Europa.

Sedan 2005 får logistikleverantören UPS chaufförer gå en särskild säkerhetsutbildning innan det blir dags att köra ut paket i skarpt läge. Utbildningen sker på särskilda anläggningar som kan liknas vid konstgjorda ministäder med gator, trafikskyltar och trottoarer. Efter att sju anläggningar öppnats i USA har det blivit dags för premiär i Europa, med den nya anläggningen Neustadt i Köln.

Genom att kombinera klassrumsundervisning med 3D-simuleringar får förarna på anläggningen öva sig på att utföra jobbet på ett säkert sätt. Bland annat ingår det i utbildningen, som fått namnet UPS Integrad, att gå med ett paket på en hal gångbana. Detta för att förarna ska få ett hum om vad de bör tänka på när det är halt ute, samt hur de ska hantera ett fall om olyckan är framme.

Annons

Framtagen av ärofylld grupp förare

Utbildningen har tagits fram i samarbete med medlemmar i UPS Circle of Honor - en grupp på för närvarande 8 700 UPS-förare som arbetat i minst 25 år utan att vara med om någon olycka. Både nya och erfarna UPS-förare från hela Europa kommer att få gå utbildningen i Köln.

- Våra kunder förväntar sig den bästa servicen från våra förare. UPS Integrad lär förarna säkra och effektiva arbetsmetoder som är konstruerade för att förbättra tjänsten, säger Frank Sportolari, VD för UPS Tyskland.

UPS uppger att undervisningen i största möjliga mån ska ske på ett “praktiskt och personligt plan”. Devisen är “lär mig, visa mig, låt mig” och förhoppningen är att förare som lämnar ministäderna både ska få en säkrare arbetsmiljö och bli bättre på att ge god service åt kunderna. UPS första utbildningsstad grundades i Maryland i USA år 2007. Sedan dess har totalt 7 500 förare och 1 500 handledare genomgått utbildningen i USA.

Annons