UPS satsar på global frakt – beställer 14 nya jumboplan

Logistikföretaget har beställt 14 nya flygplan som alla ska kunna rymma 30 000 paket.

När allt fler e-handlar från utlandet krävs det förstås att leveranserna klarar längre och längre sträckor, vilket verkar ha fått jättarna på e-handelsmarknaden att vända sina blickar mot himlen. Vi har tidigare berättat att Amazon har leasat ett antal flygplan, och i slutet av sommaren kunde e-handlaren visa upp sitt första Prime Air-plan.

Men även de mer traditionella logistikbolagen ser förstås värdet av att snabbt kunna flytta varor från punkt A till punkt B. Lufthansa Cargo är ett av de bolag som satsat extra på att få flighterna mellan kontinenter att matcha med inrikesflyg i olika länder - allt för att e-handelskunderna snabbare ska kunna få sina leveranser.

Annons

"Driver på vår lönsamma tillväxt"

Nu meddelar UPS att deras globala e-handelsplaner minsann inte heller står stilla. För att utöka kundernas möjligheter att “nå en global marknad” har företaget beställt 14 nya fraktplan av modellen Boeing 747-8. De nya planen rymmer sammanlagt 48 containrar och har en lastkapacitet på 140 000 kilo, eller omkring 30 000 paket.

- UPS gör flera strategiska kapitalinvesteringar för att öka den globala operativa kapaciteten. Investeringarna kommer att underlätta för våra kunder att öka sin närvaro på nya och befintliga marknader, samtidigt som de driver på vår lönsamma tillväxt och möjligheten att uppnå UPS långsiktiga affärsmål, säger David Abney, ordförande och CEO på UPS, i ett pressmeddelande.

De nya planen ska levereras mellan 2017 och 2020 och blir då ett tillskott till UPS befintliga 500 flygplan. Logistikbolaget har inte velat uppge hur mycket flygplanen har kostat.

Annons