Underklädestillverkare tar steget ut på nätet efter 75 år

Swegmark of Sweden grundades 1937 och har sedan dess sålt sina produkter via återförsäljare och andra nätbutiker. Mer än 75 år efter starten tar man nu klivet ut på nätet med en egen butik som även ska bli ett hjälpmedel för deras återförsäljare.

Swegmark of Sweden tillverkar närproducerade mjuk-, sport-, protes- och amningsbehåar samt gördlar och korsetter. Huvudkontor och fabrik finns i Borås och under sina 75 år på marknaden har företaget sålt sina produkter via återförsäljare. Men nu är det dags att öppna en egen nätbutik.

– Med egen webbshop hoppas vi att Swegmark of Sweden som varumärke ska bli mer synligt och lättåtkomligt för våra konsumenter, säger Mats Rengensjö, VD för Swegmark of Sweden.

Annons

Hjälper återförsäljare

Till en början kommer inte alla Swegmarks produkter att finnas i webbshopen men de viktigaste inom respektive kärnområde kommer att vara på plats. Man håller just nu även på att utveckla en lösning som innebär att konsumenten kan finna närmsta fysiska återförsäljare till just den produkt man är intresserad av.

Det så att kunden enkelt kan välja att köpa sina behåar över nätet, eller gå till en butik där det går att prova och ta hjälp av kunnig personal på plats.

– Det här blir ett viktigt extra skyltfönster för Swegmark of Sweden. Ett skyltfönster där vi kan ha en dialog med våra kunder för att kunna bli ännu bättre. Nätbutiken ska också bli ett hjälpmedel för våra återförsäljare, säger Mats Rengensjö.

 

Källa: Press

Annons