Uppstickaren OnePartnerGroup köper upp logistikföretag

Expanderar lokalt.

Bemanningsföretaget OnePartnerGroup inledde i början av året en satsning på logistik. Ansvarig för det nya företaget blev Johan Lindahl, med mångårig erfarenhet inom logistik. I juni anställde företaget en ny operativ chef i Thomas Damberg, som närmast kom från Elgigantens nordiska distributionscenter.

Johan Lindahl är som sagt vd för OnePartnerGroup Logistics och efter bara några månader fick företaget ansvaret att driva hela Best of Brands lagerverksamhet, inklusive e-handeln.

Annons

Det verkar gå snabbt framåt för den nystartade enheten inom OnePartnerGroup och häromdagen meddelade logistikföretaget att man gör sitt första förvärv.

“Sveriges lokalaste logistikföretag”

OnePartnerGroup Logistics förvärvar nämligen 3ND Logistik i Göteborg. Ett företag som också jobbar med tredjepartslogistik och bland annat sköter e-handlares lager.

Johan Lindahl berättar att planen är att bli så lokal som möjligt, vilket förstås innebär lokala etableringar eller förvärv.

- Vi vill vara nära våra kunder, det är en av våra konkurrensfördelar. Vår vision är att vara Sveriges lokalaste logistikföretag. För att lyckas med det så behöver vi etablera oss i flera regioner, säger Johan Lindahl, vd för OnePartnerGroup Logistics, i ett pressmeddelande.

Jönköping, Nässjö och Göteborg

OnePartnerGroup Logistics driver idag lager- och logistikverksamhet i Jönköping och Nässjö. I och med förvärvet blir man nu även aktiv i Göteborg. En stark logistikregion och en viktig strategisk plats med tanke på staden containerhamn, som många e-handlare är beroende av.

- Att få en stark ägare med en uttalad strategi att expandera stärker inte bara våra ambitioner att bli ett tydligt alternativ för kunder som söker en tredjepartslogistikpartner i Västsverige utan ska också ge våra befintliga kunder möjligheten att växa tillsammans med oss, säger Björn Häger, vd och ägare av 3ND Logistik.

Förvärvet sägs innebär stora fördelar för båda parter. 3ND Logistik omsatte förra året 3 miljoner kronor.

Annons
Annons