VD-byte och kapitaltillskott för skönhetsbutiken Eleven

Michael Gegerfeldt kliver ner.

I slutet av 2014 så gick Elevens grundare Michael Gegerfeldt in som VD för bolaget och skulle vända skutan efter en period av sviktande försäljning.

LÄS ÄVEN: Eleven går mot fysiska butiker - utreder koncept för omnikanal

Annons

Lyckats göra bolaget lönsamt igen

Michael Gegerfeldt har sedan dess ökat omsättningen och minskat förlusterna men nu stiger han ner och tar en ny roll inom bolaget.

- När jag lämnade VD-jobbet för fem år sedan var mitt mål att ägna mig åt affärsutveckling, vilket tyvärr inte hände på grund av flera omständigheter. I slutet av 2014 blev jag återigen VD med uppdraget att vända den negativa försäljningstrend som uppstått och samtidigt göra bolaget lönsamt återigen. Det har vi lyckats med och nu är det äntligen dags att öka takten igen, säger Michael Gegerfeldt.

"Ska jobba med att stärka tillväxten"

Michael Gegerfeldt kommer nu att ta rollen som Business Developer, vilket alltså är det han vill jobba med. Den som får VD-rollen på Eleven blir istället Pernilla Barkman som har varit med och byggt upp Blocket och Hitta.se, inom Schibstedt.

- Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an uppdraget att ta eleven till nästa nivå och jag är så imponerad av bolagets spännande historia. Nu ska jag jobba med att stärka tillväxten, bygga varumärket och skapa en ännu mera lustfylld shoppingupplevelse för våra kunder, säger Pernilla Barkman.

Verdane blir majoritetsägare

I samband med VD-bytet så meddelar företaget också att Verdane Capital, delägare i Eleven, nu blir majoritetsägare och skjuter till kapital för att finansiera en offensiv “expansion”.

- Vi har en stark tro på premiumsegmentet inom skönhet och är glada för rekryteringen av Pernilla Barkman som ska leda satsningen av bolaget framåt, säger Daniel Ahlstrand, investeringsansvarig på Verdane Capital Advisors.

Kapitaltillskottets storlek avslöjas inte. Pernilla Barkman tillrädde sin nya roll den 1 april.

LÄS UPPFÖLJNINGEN:
Michael Gegerfeldt om att äntligen få göra det han vill

Annons

Annons