VD:n och ekonomichefen lämnar Axfood

Avgår vid Axfoods stämma som hålls i nästa vecka.

Efter att Axfood hållit sin stämma den 15 mars kommer två viktiga stolar att få nya innehavare. Både VD:n Anders Strålman och ekonomichefen Karin Hygrell-Jonsson har meddelat att de avser lämna sina uppdrag. Det skriver Axfood i ett pressmeddelande nu på morgonen.

"Otroligt populär"

Anders Strålman har tidigare aviserat att han lämnar sin post för att gå i pension och enligt Axfoods presschef Claes Salomonsson kommer han att vara saknad av många inom företaget.

Annons

- Han har varit otroligt populär. Igår hade vi avtackning med 500 personer som kom med presenter och vackra tal. Personligen kommer jag att sakna honom otroligt mycket, det var han som anställde mig en gång i tiden, säger Claes Salomonsson till Ehandel.se

Ny VD direkt från Claes Ohlson

Ny VD blir Klas Balkow, som hittills varit VD på Clas Ohlson. 

- Balkow har också varit otroligt populär på sitt förra jobb och han har sedan tidigare stor erfarenhet av e-handel, säger Clas Salomonsson.

Ny tillförordnad ekonomichef tills att en permanent sådan är på plats blir Anders Lexmon, som under många år jobbat inom företaget.

Tillträdde 2007

Karin Hygrell-Jonsson har jobbat som ekonomichef sedan 2007 och har jobbat i koncernen i över 25 år. Även hon ser enligt Claes Salomonsson om några år fram emot att kunna dra sig tillbaka som pensionär. Hon kommer dock finnas kvar inom företaget fram till sommaren, dock inte i rollen som ekonomichef.

Annons