Annons

Vad vi kan lära av Amazons returprocess

Vad vi kan lära av Amazons returprocess

2012-04-23 13:38

Fredrik Lennström på Klarna är i farten igen. Denna gång har han testat Amazons returprocess. Han beställde ett par skor som visade sig vara för stora ifrån Amazons brittiska sida.

Eftersom att han är Klarnas öra mot e-handelsmarknaden tog han tillfället i akt och dokumenterade alla steg han behövde gå igenom gällande returen. Detta inkluderade även en ökad ersättning för returen, eftersom att den kostade mer än Amazon beräknat.

Ni finner Fredriks genomgång av Amazons returprocess här. En process han tror att många e-handlare kan lära sig något utav.

Annons
Annons

Julius Gunnilstam

Chefredaktör

Leder det dagliga arbetet med vårt redaktionella innehåll. Brinner för att hitta det senaste och hetaste inom e-handelsbranschen.

Annons

Emeetintevju: "Gör det själv"-hajp ger ström av kunder till Rosa Huset

I takt med att sömnad blir allt populärare får textilbutiken Rosa Huset fler kunder, som ofta är insatta i sömnad och nästan aldrig returnerar det de beställt.

2
Annons
Annons
Emeet levererade kunskap och fest i ett välpackat paket

Emeet levererade kunskap och fest i ett välpackat paket

I tisdags var det e-handelskonferens i Stockholm och över 300 e-handlare samlades på PostNords huvudkontor "Arken" för livliga diskussioner.

Nobelpristagare gav Adlibris tusentals order första dagen

Nätbokhandeln Adlibris fick se en rejäl anstormning av kunder när det tillkännagavs att årets Nobelpris gick till Svetlana Aleksijevitj.

Här kan du se bilderna ifrån Emeet 7

Missade ni Emeet? Våra fotografer Johanna och Zophia har gjort sitt allra bästa för att fånga allt på bild. Låt oss ta er med på en bildresa till Emeet som även ger en inblick i kvällens festligheter.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Med försäljning på 1 miljard ska Boozt nu gå med vinst

2015 kan bli ett bra år för Boozt. Förutom att bolaget räknar med att sälja för över 1 miljard kronor, ska man nu även gå med vinst.

Gymgrossisten stärker sin ledning efter Europa-reträtten

Inför sin satsning på den nordiska marknaden har Gymgrossisten nu slutfört en omorganisation som innebär att verksamheten indelats i tre affärsområden och att personalstyrkan minskats.

Annons
Annons
<nobr>E-handelsgeniet</nobr> bryr sig inte om köpknappens färg

Podcast: E-handelsgeniet bryr sig inte om köpknappens färg

Denna vecka gästas Ehandelspodden av ingen mindre än Christoffer Tyrefors. Sveriges kanske minst kända e-handelsgeni, åtminstone fram till nu.

Mobilen populär om kunder får betala med lokal betalmetod

Enligt en ny rapport står de mobila enheterna nu för 30 procent av alla globala transaktioner på nätet, och de smarta mobilerna tar över mer och mer.

Nu har Amazon rullat ut sin Etsy-utmanare

Under gårdagen lanserade e-handelsjätten sin marknadsplats för handgjorda produkter, Handmade at Amazon.

Tester på djur inte längre ett krav för e-handlare

Det har hittills varit obligatoriskt att testa skönhetsprodukter som ska säljas i Kina på djur, men nu införs en lagändring som underlättar för utländska e-handlare som vill nå ut till landets konsumenter.

Annons
Annons
Annons

Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Innehar f-skattesedel och momsregistrering.
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem