Vegobox tar fart utomlands – skickar nu till hela Europa

Sveriges första veganbox har bytt namn och genomfört en kraftig expansion.

Efter att ha besökt 30 länder i Europa stod det klart för Vegobox grundare att utbudet av veganska produkter är ganska knapert på många håll. Därför väljer företaget nu att satsa på en storexpansion till hela kontinenten, men med fokus på vissa utvalda länder.

- Genom att ha börjat som små i Sverige har vi kunnat bygga upp ett stadigt och tillförlitligt system som gör det enkelt för oss att nu skicka boxarna till hela Europa. Fokus ligger dock på ett mindre antal länder - Danmark, Norge, Finland, Tyskland och Storbritannien - och vi har anpassat sajten till dessa språk, berättar grundaren Sofia von Porat i ett mail till Ehandel.se.

Annons

Vegoboxen lanserades 2014 under namnet Veganboxen, och var enligt företaget då Sveriges första prenumerationsbox med helt veganskt innehåll.

Väldigt nischad målgrupp

Det senaste året har Vegoboxen enligt egen utsago ökat omsättningen med 84 procent, och det trots att Sofia von Porat - som också arbetar som matkreatör och kokboksförfattare - har lagt en stor del av sin tid på andra projekt.

- Men nu är Vegobox vårt huvudfokus vilket ska bli jättespännande!

Vem är er typiske kund?

- Våra typiska kunder är moderna, nytänkande och medvetna. De är intresserade av att leva en livsstil som är snällare mot miljön, hälsan och djuren, men vill samtidigt inte kompromissa med kvalitet. De bor i mindre städer eller i utkanten av storstäder där det veganska utbudet är knapert, och gillar att upptäcka nya veganska och djurvänliga produkter (mycket som ännu inte finns i Sverige), skriver Sofia von Porat.

Det senaste året har prenumerationsboxarna duggat tätt, så konkurrensen om kunderna kan tänkas vara ganska tuff inom vissa segment. Men Sofia von Porat är inte orolig.

- Konkurrens är bra, det får oss att jobba ännu hårdare på att vara bäst på det vi gör. Vår målgrupp är dessutom väldigt nischad (allt är alltid veganskt, till skillnad från liknande snackboxar) och vi lägger mycket fokus på att ge dem en unik upplevelse och produkter som ingen annan ger.

Annons
Annons