Verdane lägger åttasiffrigt eurobelopp på stora kläder

Investerarar i plus size.

Riskkapitalbolaget Verdane Capital meddelar idag att de går in med ett “åttasiffrigt eurobelopp” i e-handeln Navabi. Nätbutiken ska vara en ledande global spelare inom plus size-mode.

- Navabi har ett dedikerat och kompetent team, ett fantastiskt kunderbjudande och en stark växtpotential i ett attraktivt nischsegment. Kombinerat med vår erfarenhet och expertis i att bygga ledande e-handlare, har vi den perfekta utgångspunkten för att skapa en global marknadsledare inom plus size-mode, säger Staffan Mörndal, partner på Verdane Capital Advisors, i ett pressmeddelande.

Annons

"Delar vår vision om lönsam tillväxt"

Den tyska marknaden ska stå för två tredjedelar av Navabis försäljning men planen är att öka försäljningen internationellt, och då framför allt i England. Skandinavien ska dock också vara på Navabis radar.

- Vi är väldigt glada över att få in Verdane Capital IX som ägare, då de delar vår vision om lönsam tillväxt. De har starka rötter inom näthandel och gedigen erfarenhet av modebranschen, säger Bahman Nedaei, medgrundare av Navabi.

Navabi säljer redan idag till kunder i mer än 30 länder, däribland Tyskland, England, Frankrike och USA.

Annons