Vinhandel på nätet stängdes – nu gör grundarna nytt försök

Köptes upp och försvann.

En gång e-handlare i vinbranschen, alltid e-handlare i vinbranschen? Ja, det verkar onekligen så. Tidigare i höstas fick vi veta mer om Winefindergrundaren Ole Nielsens nya projekt och för bara några veckor sedan fick vi lära känna Winefamly, som också driver Vildmedvin.se.

LÄS ÄVEN: Winefinderduo gör comeback med exklusiv B2B-handel

Annons

Nu står det klart att trenden verkar vara densamma på andra sidan Atlanten. Där har nämligen Matt Rutledge and David Studdert, det vill säga grundarna av vinbutikerna Woot.com och Wine.Woot, lanserat den nya marknadsplatsen Casemates.

Kampanj gjorde succé direkt

Planen är att den ska fungera som en slags koppling mellan vinproducenter och konsumenter. Sajten har inte lanserats än, utan projektet består just nu av en kampanj på Kickstarter, där den önskade summan på 50 000 dollar enligt tidningen ReCode samlades in redan första dagen.

LÄS ÄVEN: E-handelsklubb tar upp kampen med Systemet och Winefinder

När sajten väl är igång kommer nya erbjudanden att finnas tillgängliga tre dagar i veckan, och frakten kommer att kosta mottagaren mellan 8 och 12 dollar. De som har deltagit i Kickstarterkampanjen får dock fri frakt under ett helt år.

Storpack ger lägre pris

Casemates kommer bara att sälja vinlådor med flera flaskor i, vilket uppges innebära lägre priser för konsumenterna.

- Vi har gått i täten för en ny affärsmodell för vinfans som vill handla online, från vinproducenter och utan mellanhänder. Vi är inte ens en butik utan vinet du köper säljs av vinproducenten, förklarar duon bakom Casemates sin affärsidé på Kickstarter.

Woot.com, och dotterbutiken Wine.woot stängdes 2017 efter att Amazon hade köpt upp båda sajterna 2010. 2017 stängdes även Amazons egen Wine Marketplace i samband med att e-handelsjätten köpte upp livsmedelskedjan Whole Foods.

LÄS ÄVEN: Lyckades inte ändra lagen - vinmarknadsplats läggs ner

Annons

Annons