Virtuell assistent med fullt fokus på e-handeln

De dyker upp på löpande band just nu, virtuella assistenter. New York-baserade Agent Q har dock valt att specialisera sig och endast hjälpa sina användare med att handla på nätet.

De virtuella assistenterna som hjälper användarna, via SMS eller en app, med att e-handla eller utföra allehanda tjänster blir allt fler. Facebook började nyligen att testa konceptet i sin meddelandetjänst Messenger och sedan tidigare har vi även berättat om Magic och svenska Djenee.

Nu har det poppat upp ytterligare en vid namn Agent Q. Grundarna, Rémi Cossart och Pramod Thammaiah, säger att tjänsten är en kombination av just Magic och sajten Consumer Reports, och är speciellt inriktad på e-handel.

Annons

Användaren skickar helt enkelt ett sms till Agent Q och berättar vad han eller hon är ute efter, och inom kort får hen ett gäng alternativ komplett med beskrivningar och pris. Det är då möjligt att be om ytterligare alternativ, till exempel andra färger eller billigare varianter, eller be Agent Q att trycka på köpknappen.

Bättre bäst än medioker

Bakom kulisserna sköts SMS-svaren av en människa som till sin hjälp har en del teknik och data för att få så snabba och relevanta alternativ som möjligt. Ju mer man använder sig av tjänsten, desto mer anpassad till användaren blir den då den snappar upp ens tidigare önskemål och preferenser.

Att man valt att specialisera sig på enbart e-handel, och inte erbjuder en rad andra tjänster, som till exempel Magic eller Facebooks M, beror enligt grundarna på att man vill kunna erbjuda en så pass bra tjänst som möjligt.

– Genom att specialisera oss och fokusera på en sak kan vi vara väldigt bra på att hjälpa våra användare att handla, snarare än att vara mediokra på flera olika saker. Som att hitta en bar, beställa mat eller boka en helikopter, säger Rémi Cossart till sajten TechCrunch.

Agent Q är för tillfället gratis att använda och Pramod Thammaiah säger att man just nu överväger olika alternativ att tjäna pengar på tjänsten. Det viktigaste är dock att det inte kommer att påverka användarupplevelsen.

 

Bild: Agent Q

Annons
Annons