Visa lanserar sin digitala plånbok V.me i Europa

Nu lanserar Visa den digitala plånboken V.me för e-handel och mobila betalningar i Europa. Enligt Visa kommer det att bli både säkrare och enklare att handla, men vi här i Sverige får vänta ytterligare ett tag ser det ut som.

Redan i slutet av 2011 rapporterade vi om att kreditkortsbolaget Visa jobbade på en digital plånbok. V.me som tjänsten heter ska förenkla köpprocessen genom att man endast behöver ett användarnamn och lösenord istället för kreditkortsuppgifterna när man handlar.

Tjänsten är liknande den som till exempel PayPal och Google Wallet erbjuder, men skillnaden är att man inte är bunden till en enda betalleverantör. Visas digitala plånbok ska påminna mer om en fysisk variant, man kan helt enkelt stoppa in andra kort än bara Visa i den.

Annons

– Jag är övertygad om att den digitala plånboken måste vara minst lika bra som den fysiska är i dag för att konsumenterna ska vara intresserade. Om du väljer olika typer av kort måste jag tillåta dig att göra det även i den digitala världen. Konkurrensen handlar inte om att hindra dig från att stoppa in konkurrenternas kort. Det handlar om att få dig att föredra Visa, säger Steve Perry, vice vd för Visa.

Aldrig mer än tre klick

Steve Perry påpekar också att konsumenten är säkrare med deras tjänst eftersom Visa inte skickar kortinformationen vidare utanför systemet. Samtidigt ska 20 procent av köpen med Visakort i Europa idag ske digitalt. Och enligt Visas konsumentundersökningar är folk trötta på att behöva komma ihåg lösenord för olika e-handelssajter.

Med V.me behöver kunden bara fylla i sina adress och kontouppgifter en gång när kontot skapas.

– När jag sedan går till en e-handlare behöver jag bara kolla efter V-me-loggan och klicka på den i stället för att behöva komma ihåg handlarens lösenord och fylla i formulär. Du ska aldrig behöva mer än tre klick för att genomföra ett köp, säger Steve Perry.

Till Sverige verkar dock inte V.me komma på ett tag. Företaget för just nu diskussioner med bankerna och den digitala plånboken väntas dyka upp här först om ytterligare ett år.

Källa: IDG

Annons

Annons