Visa och PayPal öppnar för mer e-handel i Europa

PayPal blir tajtare integrerat i Visas nätverk.

Kortjätten Visa ingick nyligen ett strategiskt partnerskap med Klarna. Nu utökar kortbolaget sitt samarbete med konkurrenten PayPal. Mer specifikt är det Europa som gäller. PayPal och Visa ska redan samarbeta i USA och Asien och nu ska det bli ett djupare samarbete även i Europa.

- Genom att utöka partnerskapet i Europa förbättrar vi valmöjligheterna och fördelarna för både användare och butiksägare, säger Bill Sheedy, VD för Visa Europa.

Annons

Fler ställen att betala med PayPal

Vad partnerskapet innebär för PayPals del är att betalmetoden helt enkelt kommer att accepteras på fler ställen än tidigare, i och med Visas infrastruktur.

- Partnerskapet gör att vi kan erbjuda fler valmöjligheter till miljontals konsumenter och företag med våra innovativa produkter. Oavsett om det är online, i app eller butik, säger Rupert Keeley, VD för PayPal Europe.

Flytta tillgångar i realtid

Samarbetet innebär också att de tillgångar som man eventuellt har hos PayPal nu även ska kunna användas överallt där Visa-kort accepteras.

“Visa ger PayPal möjligheten att använda Visa Direct i Europa. Det gör att PayPal-kunder kan flytta sina tillgångar till Visa-konton i realtid.”

Annons