Visma köper bolaget bakom Kjell & Co:s lagerlösning

E-handelssatsningen fortsätter för IT-jätten.

Den stora IT-koncernen Visma är som vi vet på krigsstigen när det kommer till att förvärva bolag som verkar inom e-handelns värld. Bolaget har köpt upp en stor Magentokonsult och nyligen även en stor e-handelsplattform. Nu kommer nästa steg på resan.

Visma meddelar idag att de förvärvar NYCE Solutions. Ett svenskt företag som specialiserar sig på att lösa komplexa lager- och logistiksituationer. Företaget har kunder som Kjell & Company, Caliroots och postorderjätten Consortio Fashion Group.

Annons

Bakom röststyrd plockning

Kjell & Company kan vara det mest kända bolaget som använder NYCE Solutions och då speciellt funktionen Pick By Voice. Bolagets lagerarbetare plockar alltså med hjälp av röststyrning och hur det fungerar ser ni i videon nedanför:

Nu är alltså NYCE Solutions en del av Visma Retail, bolagets enhet för detaljhandel som på senare tid fokuserat allt mer på e-handeln.

- För konsumenten är det självklart att allt ska fungera oavsett om man startat sin köpresa på nätet och avslutar i butik eller vice versa. För detaljister är det centralt att kunna tillgodose kundens förväntningar vad gäller korrekt lagersaldo och snabba leveranser. Med förvärvet av NYCE Solutions förstärker Visma Retail kompetensen i en växande kärnfråga för handeln, säger Peter Fischer, divisionsdirektör på Visma Retail.

"Kan lösa många handlares huvudvärk"

Som en del av Visma Retail ska NYCE Solutions fixa lagerproblem hos IT-bolagets detaljhandelskunder.

- Med vår spetskompetens inom internlogistik och lagerhantering löser vi en stor pusselbit. I kombination med Visma Retails innovationskraft och långa erfarenhet av systemstöd för detaljhandel, kan vi tillsammans erbjuda koncept som knyter ihop centrala frågor. Vi kan lösa utmaningar som idag skapar huvudvärk hos aktörer inom handeln, säger Magnus Nygren, VD på NYCE Solutions.

Bolaget säger sig brinna för att förenkla lagerhanteringen och man har utvecklat ett komplett WMS (Warehouse Management System) med funktioner som röstplock och automationsstyrning. Bland kunderna finns flera stora e-handlare men också några av Nordens största tredjepartslogistiker, meddelar företaget.

NYCE Solutions omsatte över 24 miljoner kronor 2015 med en vinst på 3 miljoner.

Annons

Annons