Vitvaruexperten ska fylla luckan med personlig service

I början av 2016 lanseras Vitvaruexperten.com, en specialistbutik för vitvaror på nätet med Media Markts tidigare Sverigechef Mikael Hagman vid rodret.

Snart dyker det upp en ny spelare på marknaden för vitvaror på nätet, Vitvaruexperten.com. Bakom satsningen står bland annat investerare som finska hemelektronikjätten Verkkokauppa och tanken är att butiken ska erbjuda ett komplett sortiment av vitvaror från alla stora leverantörer

Enligt Mikael Hagman, vd för Vitvaruexperten.com och tidigare Sverigechef på MediaMarkt, domineras vitvarumarknaden idag av den fysiska fackhandeln, något man vill ändra på.

Annons
Annons

– Möjligheterna online fortfarande är outnyttjade. Vårt mål är att etablera en e-handel som höjer ribban för smidiga leveranser och service genom öppenhet och proaktivitet i kontakten med kunden, säger Mikael Hagman.

Vitvaror är lågintresseprodukter

Butiken är just nu under uppbyggnad och lansering ska ske i början av 2016. Leverans kommer att ske direkt från leverantörerna, så kallad drop shipping, något som ska hålla kostnaderna nere både för kund och butik.

Vitvaror är troligtvis ett av de områden inom hemelektronik som kunderna vet minst om, och här ser Hagman en lucka. Med fokus på service ska man guida kunderna genom köpet och erbjuda personligt anpassade leveranslösningar med installation.

– Vitvaror är lågintresseprodukter vilket gör att kunderna ofta saknar kunskap. Vi vill fylla det behovet genom att ha en informationsnivå som är bättre än någon annans, utan att kompromissa med vår ambition att vara prisledande, säger Mikael Hagman.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!