Volvo öppnar dörren för ett samarbete med DHL

Snart kan det finnas ytterligare ett alternativ för alla som inte har möjlighet att sitta hemma och vänta på sina nätköp. DHL och Volvo diskuterar just nu ett samarbete som gör det möjligt för distributören att leverera paket till tillverkarens bilar.

I början av året berättade Volvo att man vill förenkla e-handelsleveranserna med sin senaste teknologi. Den nya tjänsten visades upp på Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari och gör det möjligt för distributörer att lokalisera bilen och lämna dina köp med hjälp av digitala engångsnycklar.

Något som verkar ha fånga DHL:s intresse. Distributören ska nu ligga i samtal med Volvo Car Group om ett samarbete som skulle tillåta dem att fjärröppna bilar från den svenska tillverkaren för att droppa av paket.

Annons

Nära till buds

Volvoägare behöver dock inte oroa sig, det är endast efter att ägaren accepterat en leverans som DHL får tillgång till en digital engångsnyckel för att låsa upp bilen. När leveransen är avklarad slutar nyckeln att fungera, och ägaren får ett meddelande om att leveransen ägt rum.

DHL ska föra liknande diskussioner även med andra biltillverkare men Volvo verkar vara de som ligger närmast till buds. Enligt personer insatta i ämnet kan ett samarbete tillkännages inom de närmaste veckorna.



Källa: Internet Retailer

Annons