Walmart ger sig in i leken med drönarleveranser

Amazon och Walmart krigar vidare på och utanför nätet, snart kan de fortsätta kampen uppe i luften.

Nej, Walmart har inget rymdprogram a´la Jeff Bezos, men precis som e-handelsjätten hoppas världens största detaljhandelskedja på att kunna leverera med drönare inom en inte alltför avlägsen framtid.

Enligt uppgifter från Reuters ska Walmart nämligen ha lämnat in en ansökan till den amerikanska luftfartsmyndigheten, Federal Aviation Administration, FAA, om att få flyga drönare i anslutning till sina varuhus och sina kunders hem.

Annons

Ska övervaka och leverera

Enligt rapporten planerar Walmart att använda drönare från det kinesiska techföretaget DJI, en av de mest populära drönartillverkarna på marknaden, för att bland annat övervaka sina lageranläggningar samt för att leverera paket och mat till kunder.

I ansökan skriver Walmart även att man är redo att börja flyga sina drönare så fort FAA lättar på sitt regelverk gällande kommersiella drönare.

– Drönare har en stor potential för att ytterligare koppla samman vårt omfattande nätverk av butiker, distributionscentraler, logistikanläggningar och vår transportflotta, säger Walmarts talesperson, Dan Toporek.

Annons