Walmart i kamp med Amazon – ger fri frakt i fem dagar

Walmart och Amazon har hamnat i en dispyt om hur en bra rea ska gå till.

I dag går Amazons shoppingdag Amazon Prime Day av stapeln med ett stort antal erbjudanden för de som är medlemmar i Amazon Prime. Konkurrenten Walmart tänker dock inte låta sin e-handelsstorebror ta hem hela festen i lugn och ro utan tar nu upp kampen med en egen reasatsning. Under fem dagar med start i dag kommer Walmart att ge bort frakten gratis för de som beställer varor på nätet, berättar bland annat The Verge.

I vanliga fall måste kunderna handla för minst 50 dollar för att slippa betala frakten. I samband med kampanjen har Walmart.coms VD Fernando Madeira gått ut med att han inte är imponerad av att de som vill ha tillgång till Amazons rea måste vara prime-medlemmar, något som kostar hundra dollar om året.

Annons
Annons

- Vi har hört att vissa handlare tar betalt hundra dollar för att få tillgång till rean. Men idén om att be kunderna att betala för att spara pengar känns inte rimlig för oss, säger han.

"Ologisk med rea på nätet och inte i butik"

Walmart, som dock tar samma avgift för medlemskap i sin shoppingklubb Sam’s Club, lanserar nu en rea på nätet som omfattar över 2 000 produkter. De kommer att vara nedsatta i pris i ungefär 90 dagar. Efter att perioden med gratis frakt är över kommer det att under en begränsad tid räcka att man handlar för 35 dollar för att slippa betala extra för leveransen.

Som svar på Walmarts kritik ska Amazons global vice president Greg Greeley ha sagt till CNN Money att han tycker att det är ologiskt av Walmart att ha rea på nätet men inte i butikerna. Det stödjer att fler ska handla på nätet, och det gör man lämpligast på Amazon, var hans slutsats.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!