Walmart kraschar Amazons 20-årsfest med rea-kalas

Detaljhandelsjätten tar sikte på Amazon med en 90 dagar lång prisfest. Samtidigt ger man e-handelsjätten kritik för att deras firande bara är till för Prime-medlemmar.

I morgon firar Amazon sin 20-års dag med en egen variant på Black Friday, Prime Day. Förutom att e-handelsjätten ska rulla ut nya erbjudanden var tionde minut så kommer man även att bjuda kunderna på lite annat smått och gott längs vägen.

Walmart har dock bestämt sig för att inte låta Amazon stå ensam i rampljuset denna vecka och kraschar nu festen med ett eget kalas. Och till skillnad från Amazons endags-fest kommer Walmart att sänka priserna på tusentals varor i 90 dagar.

Annons

Köper inte Amazons idé

Utöver det passar Walmart även på att sänka tröskeln för fri frakt under perioden. Något som innebär att kunderna bara behöver komma upp i 35 dollar, jämfört med tidigare 50 dollar, för att få hem grejerna gratis.

Samtidigt riktar man en känga åt Amazons och deras val att endast ge sina Prime-medlemmar tillgång till 20-årsfesten.

– Om du har handlat på Walmart.com vet du att varje dag är en speciell dag, där alla har tillgång till samma låga priser. Vi har hört att en del återförsäljare tar betalt 100 dollar för att kunderna ska få tillgång till en rea. Men tanken att be kunderna betala extra för att spara pengar går inte riktigt ihop för oss, säger Walmarts VD, Fernando Madeira.

 

Källa: Internet Retailer

Annons