Walmart låter kunderna handla utan att lämna bilen

Walmart, världens största detaljhandelskedja, testar konceptet med hämtstation för e-handel. Detaljhandelsjättens kunder kan nu veckohandla på nätet och hämta upp sina livsmedelsvaror och hushållsprodukter utan extra avgift när det bäst passar dem.

Med start förra veckan testar Walmart ett nytt koncept som man kallar för Walmart Pickup – Grocery. En tjänst som gör det möjligt för kunden att lägga sin beställning av livsmedel och hushållsprodukter på nätet, och sedan hämta upp dem utan att lämna bilen.

Urvalet består av mer än 10 000 produkter och beställningen kan sedan hämtas upp tidigast två timmar efter, eller senast tre veckor efter det att den är lagd.

Annons

Sparar tid

Tjänsten kommer först att testas i ett varuhus i Bentonville, Arkansas, där Walmart har sitt huvudkontor. Slår det väl ut kommer den dock med allra största säkerhet att sprida sig över hela landet. I teststadiet kommer Walmart att erbjuda tjänsten utan extra kostnad.

Mat på nätet har fått ett uppsving på senare år och mycket tack vare att det sparar en hel del tid. Kostnadseffektiva leveranser, som också passar kundernas schema, är ett problem som finns men genom att låta kunderna hämta varorna utan att lämna bilen löser man det på ett smidigt sätt.

 

Källa: Time

Annons