Walmart planerar köpa andel i Indiens största e-handel

Detaljhandlaren försöker desperat stävja Amazons e-handelsexpansion.

Detaljhandelsjätten Walmart ska vara i samtal om att köpa en andel i indiska Flipkart, rapporterar Reuters. Det ska inte handla om en majoritetsandel men investeringen ryktas ligga på mellan 750 miljoner och 1 miljard dollar.

Utöver en potentiell andel i bolaget sägs företagen diskutera ett samarbete för att stärka varandra i landet. Båda försöker med största sannolikhet stävja Amazons framfart. E-handelsjätten har snabbt gjort stora framsteg i Indien och pressar samtidigt Walmart på hemmaplan i USA.

Annons

- Amazon får långsamt ett försprång gentemot de Indiska aktörerna, alla dessa miljardvärderade bolag inklusive Flipkart och Snapdeal är ute på marknaden för att samla in pengar, meddelar en källa till Reuters.

Flipkarts värdering har sjunkit ifrån 15 miljarder dollar tidigare i år till runt 11,5 miljarder idag.

Walmart har gjort liknande drag i Kina

Att Walmart skulle vara intresserade av att investera i Flipkart är inte helt osannolikt med tanke på att man nyligen gjorde något liknande i Kina. I juni gick Walmart in som delägare i kinesiska e-handelstvåan JD.com samtidigt som man köpte in sig i bolaget med 5 procents andel.

Enligt den indiska tidningen Economic Times ska Walmart och Flipkart träffas denna veckan för samtal. Båda företagen har avstått från att kommentera ryktena.

Annons