Walmart satsar på snabba leveranser

Butikerna som erbjuder leverans samma dag på andra sidan pölen blir allt fler. Den här gången är det Walmart som testar konceptet ”Walmart to Go” i fyra utvalda storstadsområden.

Amazon jobbar på det, eBay och Instacart erbjuder det redan. Leverans samma dag som kunden gör sin beställning börjar breda ut sig i USA, nu är det Walmarts tur.

Walmart kommer under några månader erbjuda näthandlare i de fyra storstadsområdena Norra Virginia, Philadelphia, Minneapolis och San Jose/San Francisco att få sina varor hemskickade samma dag som de gör en beställning.

Annons

Enligt Walmart kommer konsumenter att ha möjlighet att handla populära varor som leksaker, elektronik och sportartiklar och få dem hemlevererade från sin lokala Walmartbutik via fraktbolaget UPS. Sortimentet som är tillgängligt ska skilja sig mellan olika regioner och butiker.

Ska utvärdera efter jul

För att få leveransen samma dag har kunden fram till klockan 12 på sig lokal tid att beställa och kan sedan välja mellan tre olika tidpunkter under dagen då det passar bäst att få hem varorna.

Kostnaden för leveransen är 10 dollar och gäller för ett obegränsat antal artiklar, det ska inte heller finnas något minimumköp.

Det ska enligt dem själva vara ett experiment nu när julhandeln närmar sig och de planerar att utvärdera det hela när julhelgen är över för att se om det är en lyckad satsning.

Källa: Internet Retailer, Tech Crunch

Annons