Webgallerian får villatidning som partner – e-handel i fokus

Ska med gemensamma krafter få fler medlemmar.

Marknadsplatsen Webgallerian inleder ett e-handelssamarbete med Bonnier-ägda tidningen Vi i Villa. Webgallerians affärsidé är att samla hundratals svenska nätbutiker under samma tak och har enligt egen utsago nu 140 kontrakterade e-handlare.

Syftet med samarbetet sägs vara att skapa "Sveriges mest attraktiva marknadsplats på nätet".

Annons

- Det är ett stort genombrott för Webgallerian, säger grundare Ingemar Gleissman i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Webgallerian tar ny fart - ska lyfta fram tusentals e-handlare

"En win-win för båda parter"

Vi i Villa kommer nu att bli en sponsor till produktkategorin Hem & Trädgård och Webgallerian uppger att de kommer att "få glädje av Vi i Villas stora räckvidd", som ska bestå i en upplaga på 2,2 miljoner tidningsexemplar och 130 000 unika besökare på webben varje vecka.

- Det är glädjande att kunna offentliggöra detta samarbete med ett av landets starkaste varumärken och största konsumentmedier. Vår användarvänliga nätbaserade marknadsplats tillsammans med Vi i Villas stora kontaktyta mot konsument är en win-win för båda parter och ger Webgallerian det genombrott vi behöver för att snabbt nå ut till många fler konsumenter, säger Ingemar Gleissman, vd och grundare av Webgallerian.

"Ser tydligt kvaliteten i deras plattform"

Tanken är nu att Webgallerian och Vi i Villa gemensamt ska kunna bygga upp antalet medlemmar i sina respektive kundklubbar, genom att bland annat erbjuda dessa nya tjänster, likväl som riktade specialerbjudanden.

- Vi väljer att samarbeta med Webgallerian då vi tydligt ser kvaliteten i deras e-handelsplattform och potentialen i deras affärskoncept. Vi är givetvis glada att vi nu kan erbjuda våra kundklubbsmedlemmar att ta del av detta, säger Helena La Corte, vd för Bonnier Publications i Sverige.

Målet sägs vara att Webballerian på sikt ska vara Nordens största marknadsplats på nätet, med 2000 anslutna e-handlare. Men dit är det alltså ett tag kvar.

Webgallerian har även en pågående publik emission, för maximalt 10 miljoner kronor. Teckningstiden har förlängts fram tills den 19 januari.

Annons

Annons