Webhallen skojar med Trump

En skämtsam överlevnadsguide för 2017 har fått spridning på Facebook.

Efter att Donald Trump konstaterats som vinnare i det amerikanska presidentvalet har nu Webhallen som första svenska e-handlare tagit tillfället i akt att visa sin skämtsamma sida. En photoshoppad bild på bland annat Donald Trump, en hamburgare och en amerikansk örn har kombinerats med texten: “Apocalypse 2017: Survivalguide”.

De flesta av Webhallens Facebook-följare har förstått att det hela är ett skämt. Vissa uppskattar till och med skämtet så mycket att de lovar att i fortsättningen alltid handla hos Webhallen.

Annons

Ett fåtal sura

Ett fåtal personer har dock tagit illa upp.

 “Intressant att Webhallen inte respekterar väljarna i USA utan väljer att driva med ett demokratiskt val”, skrev en person på företagets Facebooksida.

Webhallens marknadschef Anton Nilsson försäkrar dock alla om att bilden är upplagd med glimten i ögat.

- Tanken är att det råder ett visst gravallvar som vi tänkte att vi kunde bryta genom att skoja till det lite. De flesta verkar uppskatta skämtet, men en liten minoritet, ett tiotal personer, har hört av sig och tycker att vi inte respekterar det amerikanska valresultatet. Vi tänkte mer att här fanns lite utrymme att kosta på sig ett skämt och då gjorde vi det, säger han till Ehandel.se

Skrev förtydligande

Företaget  har även gått ut med ett förtydligande på sin Faceboksida för att motverka eventuella missförstånd.

“Vi respekterar det amerikanska folket och det val de har gjort. Vi hoppas att ni respekterar vårt val att ta omvärlden med en klackspark och skoja till det lite”, kommenterar Webhallen under bilden, som hittills fått nära ett hundratal delningar.

Och Anton Nilsson tror inte att företaget kommer att ta bort satirbilden för att vissa klagat.

- Nja, vi har riktiga kampanjer och åtaganden som vi nog kommer låta få företräde, så det här är en temporär, skoj, grej.

Annons

Annons