Webhallen stärker greppet om Göteborg med ny butik

Lagom till julhandeln kickar igång på allvar öppnar e-handlaren sin fjärde butik i staden, den här gången i Femman.

Webhallen grundades 1999 i en liten lägenhet i centrala Stockholm. Sedan dess har det hänt en hel del och företaget är idag en av Sveriges ledande återförsäljare inom hårdvara, hemelektronik, gadgets, spel och film.

Under 2015 omsatte bolaget, som sedan våren 2013 ägs av den norska e-handelskoncernen Komplett, cirka 1,55 miljarder kronor. Men man lever inte längre bara sitt liv på nätet. Webhallen har idag 21 butiker utspridda från Malmö till Uppsala, och nu fortsätter den fysiska expansionen.

Annons
Annons

Hälften hämtar sina nätköp i butik

I slutet av november öppnar e-handlaren en 380 kvadratmeter stor butik på nedre plan i Femman i Göteborg. I våras berättade Webhallens VD, Wilhelm Sporrong, att hälften av deras kunder nu hämtar upp sin beställning i någon av företagets fysiska butiker.

Han konstaterade samtidigt att det idag inte går att driva bra e-handel utan butiker.

– Vår första butik i Göteborg har gått bra sedan start och våra senare två tillskott har visat att Göteborgare uppskattar vårat koncept. Med en butik i gallerian Femman mitt i Nordstan, det mest välbesökta området i trakten, cementerar vi vår position i staden, säger Wilhelm Sporrong.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!