Westberg vinnare på NES – blev årets e-handelsprofil

Även Delitea och NA-KD tog plats på prispallen.

När Nordic E-commerce Summit gick av stapeln i Malmö igår kväll fanns många förväntansfulla e-handlare på plats.

Bland de nominerade fanns bland annat Sellpy, som tävlade i klassen Achievement of the year, Animail, som tävlade om Budbee consumer experience award och Nordic Kind, som nominerats till årets nykomling.

Annons

Svärdson nästan lottlös

Pär Svärdson och hans verksamheter hade som vanligt kunnat bilda en egen kategori, den här gången med totalt tre nomineringar. Han själv stod som nominerad till årets e-handelsprofil, Apotea tävlade i klassen “Achievement of the year” och Delitea hade nominerats som årets nykomling.

Dock blev det bara ett pris för Svärdson den här gången. Det gick till Delitea, som tog hem segern i kategorin Årets nykomling. Detta i konkurrens med bland annat Karsten Depperts osande kaffesatsning Nybryggt.nu, som vi tidigare berättat om.

Tonerkungen besegrade klockkungen

Det behövde däremot inte den forna Tonerkungen - och numera strumpgalna - e-handelsprofilen Rikard Westberg, som besegrade både Pär Svärdson och klockkungen Pelle Pettersson när han tog hem segern som årets e-handelsprofil.

- Det känns såklart jättebra, men det blev lite sent igår, säger Rikard Westberg när Ehandel.se når honom på telefon under morgonen.

En detalj i sammanhanget är att han själv satt i juryn som utsåg vinnarna, men därav givetvis inte fick vara med och rösta i den kategori han själv var nominerad i.

Designonline fick Budbees pris

Hård konkurrens rådde även i den kategori som i år sköttes av Budbee och fått namnet Budbee consumer experience award. Där tävlade nämligen Designonline med inga mindre än framgångsrika Animail och Bangerhead. Vann gjorde dock Designonline.

Vad gällde “Achievement of the year”, eller om man så vill “årets bedrift”, fick både Apotea och Sellpy acceptera att priset den här gången gick till NA-KD. 

Det ska också nämnas att leverantören Nosto, som igår fick ett nyrekryterat tillskott av Björn Walther, vann pris som “Supplier of the year”. För transparensens skull vill vi självklart heller inte undanhålla att även Ehandel.se:s vd Michael Wictor satt i juryn för det hela.

Annons

Nosto mottar pris som årets leverantör.

Festen pågick större delen av natten.

Rikard Westberg på scen under utdelningen.

Annons