Winefinder: Vi vill inte kriga med Systembolaget

Nya samarbetet får många att höra av sig till MatHem och ställa frågor.

Det har nu gått några veckor sedan Winefinder började sälja vin via MatHem. Systembolaget var snabbt ute och kritiserade tilltaget, som de kallade olagligt.

Ingen ny polisanmälan

Någon polisanmälan mot det förmodade brottet ville bolaget dock inte göra. Kanske eftersom de redan testat den saken när Winefinder började samarbeta med CityGross 2013, utan att få gehör av ordningsmakten.

Annons

Efter att Systembolaget kritiserat även Winefinders samarbete med MatHem, har nu marknadschef Robert Henrysson ett tydligt besked:

- Vi vill inte kriga med Systemet, de har en viktig roll att fylla med sina butiker, säger han till Ehandel.se.

“Vi vill sälja fruktansvärt bra vin”

Istället menar han att bolagen har helt olika inriktning och att båda bör få finnas.

- Vi vill fokusera på kvalitetsvin, inte på bag-in-box. Vi vill sälja fruktansvärt bra vin, det är våran grej. Vi tycker det är tydligt enligt alla lagar och regler att vi får göra det, säger Robert Henrysson.

"Hundratal snarare än tusental"

Varken Robert Henrysson eller MatHems VD Thomas Kull vill delge några exakta siffror på hur väl samarbetet hittills gått hem bland kunderna, men båda påpekar att det hela hittills rör sig om en prövoperiod.

- Vi är nöjda, konstaterar Thomas Kull på MatHem.

- Det handlar fortfarande om kunder i hundratal snarare än i tusental, just för att det har varit en prövoperiod, säger Robert Henrysson.

MatHem informerade om vinbeställningar

Viss efterfrågan verkar dock finnas. I slutet av förra veckan skickade MatHem ut ett infomejl till sina kunder där man upplyste om vad som gäller för den som vill beställa vin via dem.

Annons

Hittills har de båda företagen kunnat se att de flesta som handlar vin från Winefinder via MatHem gör det i samband med sina matinköp. Vinleverans kan fås på onsdagar och lördagar och många har hört av sig till MatHem och undrat vad som gäller om man vill ha mat och vin i samma leverans.

- De flesta frågorna gäller att sista tid för att beställa vin som man vill ha på onsdagen är måndag vid midnatt, medan maten kan beställas fram till tisdag kväll. Många undrar därför om våra tider ändrats, men så är det inte, säger Thomas Kull.

Räknar med att samarbetet fortsätter

Båda parter säger att de utgår ifrån att samarbetet kommer fortsätta även i framtiden och Robert Henrysson tror att det hela är början på en förändring av branschen som helhet.

- Vi tror att det är en logisk utveckling av e-handeln att seriösa spelare erbjuder den här produkten, säger han.

Annons