Wish gör butiker till ombud – nu live i flera svenska städer

"Har inget att förlora".

Tidigare i år gick Wish ut och berättade om sin nya satsning Wish Local, som enkelt förklarat är tänkt att göra fysiska butiker till ombud för e-handelsjättens varor. Redan i mars var tjänsten live i städer som Amsterdam och Berlin, och nu har även Sverige fått ta del av satsningen.

LÄS ÄVEN: Ny tjänst från Wish - siktar på leverans samma dag i Sverige

Annons

200 butiker har ansökt

Enligt TT var skånska Eslöv först ut i Sverige med ett lokalt Wish-ombud. Den aktuella butiken heter Godis Wonderland och ligger på Stora Torg i Eslöv. Sedan ett par veckor tillbaka kan butikens kunder utöver godis och tobak, även handla så kallade "kinapaket" direkt i kassan.

- Jag fick frågan från My Way som min butik tillhör. Och jag har både plats och larm. Jag har inget att förlora på det, säger Ali Ali, Sveriges första Wish-ombud, till TT.

Efter premiären i Eslöv har även Karlskrona och Stockholm fått egna Wish-ombud. Enligt TT kommer dock 20 nya ombud att öppna bara under de kommande veckorna och 200 uppges ha ansökt om att få ingå i konceptet.

Urval efter vad som är populärt i landet

Totalt finns över 180 miljoner varor att beställa hos Wish, och alla kommer förstås inte att finnas tillgängliga i varje butik. Istället görs ett urval utifrån produkternas popularitet på respektive marknad. Kunderna kan sedan se i Wishs app vilka varor som finns tillgängliga lokalt just för dem.

För varje såld vara får handlaren 0,5 euro i provision och Wishs förhoppning är att upplägget ska bidra till att handlarna i fråga också får ökad försäljning av andra varor. Men hittills har Wishförsäljningen varit ganska blygsam i pilotbutiken i Eslöv.

- Vi provar så får vi se hur det går. Jag tror att det är bra för Eslöv med den här typen av tjänst, säger Ali Ali.

Annons