Wish ointresserade av miljarder från e-handelsjättarna

Alibaba och Amazon vill köpa den mobila shoppingappen Wish och Amazon ska enligt källor ha erbjudit 10 miljarder dollar kontant.

Wish grundades för drygt fem år sedan och började sin bana som en app där användare kunde skapa sina egna digitala önskelistor. Både för sin egen skull, men även så att familj och vänner kan få lite extrahjälp när det är dags att köpa presenter.

Sedan dess har konceptet utvecklats och idag säljer man främst billiga produkter som presenteras på ett Pinterest-liknande sätt i appen, eller på företagets webbsajt. En stor del av produkterna kommer från kinesiska säljare och de flesta varorna kostar under 25 dollar.

Annons

Företaget, som presenterats som ett hot mot e-handlare, har plockat in mer än 600 miljoner i riskkapital och värderas till drygt 3 miljarder dollar. Och nu ska både Amazon och Alibaba vara intresserade av att köpa Wish.

100 miljoner användare

Enligt Business Insider ska flera källor med insyn i Wish ha berättat om intresset från de båda e-handelsjättarna som ska ha fört samtal med Wish om ett eventuellt uppköp under det senaste året. Amazon ska till och med ha lag ett bud på 10 miljarder dollar kontant enligt en person med kontakter i bolagstoppen.

Varken Amazon eller Alibaba vill kommentera de rykten som just nu florerar men att de är intresserade av Wish är kanske inte helt oväntat. Wish har blivit väldigt populärt i USA och Europa och ska enligt flera uppskattningar ha cirka 100 miljoner användare och samarbetar med fler än 100 000 återförsäljare.

Företaget ska även vara på god väg att nå 1 miljard dollar i årliga bruttointäkter, och det med goda marginaler på slutraden. Peter Szulczewski, VD och medgrundare av Wish, ska dock inte vara särskilt sugen på att sälja och är säker på att han kan få företaget att växa ytterligare och nå en bruttoförsäljning på minst 100 miljarder dollar. Och då skulle Wish vara värt mer än 10 miljarder dollar.

Annons