Wish plockar in 500 miljoner dollar i riskkapital

Den populära shopping-appen värderas nu till över 3,5 miljarder dollar.

San Franscisco-baserade Wish har haft stor framgång med sin affärsidé att sälja billiga produkter direkt från kinesiska tillverkare. En stor del av varorna kostar mellan 4 och 25 dollar och ofta erbjuds fri frakt.

Framgången har inte gått obemärkt förbi och det har tidigare ryktats att både Alibaba och Amazon varit intresserade av att köpa upp Wish. Amazon ska till och med ha varit villiga att betala 10 miljarder dollar kontant.

Annons
Annons

Även investerare knackar med jämna mellanrum på dörren och under förra året plockade bolaget in 500 miljoner dollar i riskkapital där bland annat JD.com fanns med bland investerarna. Nu är det dags igen.

Investerar i snabbare leveranser

Enligt ReCode rör det sig återigen om en summa runt en halv miljard dollar där Temasek, ett värdepappersföretag som ägs av Singapores regering, uppges vara huvudinvesterare. Och troligt är att en stor del av kapitalet kommer att användas för marknadsföring och logistik.

En av nackdelarna med att handla via Wish är de långa leveranstiderna som ofta är flera veckor, men det håller nu på att ändras. Wish har på senare tid investerat i lagerutrymme så att tillverkare och säljare kan lagra sina mest populära produkter närmare de marknader där kunderna bor.

Tjänsten som kallas Wish Express lanserades nyligen och innebär att leveranserna kan nå köparna inom sex dagar. Wish, som även lockat många svenska användare, omsätter idag ett par miljarder dollar och bolagets VD, Peter Szulczewski, tror att företagets appar i framtiden ska kunna nå en bruttoförsäljning på över 1 biljon dollar.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!