Woody Bygghandel hämtar ny chef från Skånska Byggvaror

Var bland annat ute efter Marie Thelins bakgrund inom e-handeln.

För drygt ett år sedan kunde vi berätta att Woody Bygghandel tagit klivet ut på nätet genom att lansera en e-handel för B2B. Sedan dess har det varit ganska tyst från företaget även om byggboomen på nätet har fått ett riktigt uppsving det senaste året.

"En viktig strategisk förstärkning"

Nu presenterar i alla fall Woody Bygghandel ännu en satsning i e-handelns tecken. Företaget har nämligen rekryterat sin nya inköpschef Marie Thelin från ledningen hos konkurrenten Skånska Byggvaror.

Annons

- Med sin gedigna branscherfarenhet blir Marie Thelin en viktig strategisk förstärkning av vår ledning, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel, i ett pressmeddelande.

På sitt nya jobb ska Marie Thelin, som bland annat är utbildad byggnadsingenjör och marknadsekonom, utveckla inköpsprocesser och jobba med företagets sortiment.

Värdefull e-handelserfarenhet

Under sin tid på Skånska Byggvaror har hon bland annat arbetat som sourcing- och inköpschef samt sortimentschef, och hennes erfarenhet av e-handel bedöms enligt pressmeddelandet vara “av stort värde” för Woody Bygghandel .

- Jag hoppas och tror att min långa erfarenhet och stora kontaktnät kommer att vara till gagn för alla de lokala handlare som äger Woody, och inte minst för kunderna, säger Marie Thelin.

Marie Thelin tillträder sin nya tjänst under sommaren 2017.

Annons