WordPress.com köper upp världens mest populära E-handelsplattform

Företaget som driver WordPress.com, Automattic, lägger nu beslag på den omåttligt populära e-handelsmodulen WooCommerce och ska nu storsatsa på e-handeln.

Företaget Automattic som driver den populära publiceringsplattformen WordPress.com lägger nu beslag på WooThemes, företaget bakom e-handelsmodulen WooCommerce.

WooCommerce driver idag mellan 20-24 procent av Internets e-handel enligt analysföretagen BuiltWith och W3Tech. Magento har enligt senaste mätningen hos BuiltWith endast 7 procent av den globala marknaden.

Annons

I Sveriger ser det lite annorlunda ut men enligt Ehandelsindex är WooCommerce den tredje mest populära open source-plattformen. Den växer även snabbt och 100 nya e-handlare har hoppat på WooCommerce de senaste tre månaderna.

Det är förstås WordPress enorma popularitet som publiceringsplattform som hjälpt WooCommerce växa så pass snabbt. Folk är vana vid systemet och det ska vara relativt enkelt att slänga upp en butik med WooCommerce.

600 000 nätbutiker

Nu slår alltså Automattic och WooThemes sina kloka huvuden ihop och hoppas förstås på synergieffekter mellan publiceringssystemet och den mycket populära e-handelsmodulen.

- Under 2008, som tre främlingar i tre länder, satte vi ut på en resa att öppna vägen för kommersiella teman till WordPress, aldrig kunde vi drömma om den raketresa som den egendrivna e-handelslösningen skulle ta. Det har varit en otrolig resa, uppbackad av en unik gemenskap, och här befinner vi oss och driver över 24 procent av världens nätbutiker med vår huvudprodukt, skriver två av grundarna Mark Forrester och Magnus Jepson.

Den tredje grundaren Matt Mullenweg berättar mer om uppköpet, i nedanstående video, som nu skall leda Automattics satsning inom e-handeln. Redan idag ska 600 000 nätbutiker drivas via WordPress och WooCommerce.

Foto: Magnus Jepson

Annons
Annons