WordPress lanserar plugins för näthandel

Nu kan de som använder WordPress Business dra igång en näthandel direkt på sin blogg eller hemsida. Tillsammans med tre e-handelsleverantörer har WordPress tagit fram e-handelsverktyg som finns tillgängliga direkt via instrumentpanelen.

WordPress och deras moderbolag Automattic har i samarbete med de tre e-handelsleverantörerna Ecwid, Shopify och ShopLocket tagit fram en lösning så att deras användare enkelt ska kunna öppna en nätbutik på sin WordPress-sida. Detta gäller de som använder sig av publiceringsverktyget via WordPress.com.

Lanseringen skedde nu i veckan och WordPress säger att e-handelsverktygen fungerar på samma sätt som andra plugin-program som finns tillgängliga via instrumentpanelen. Man påpekar dock att man "inte kommer att ge sig in i e-handels eller betalningsbranschen", och att det är deras samarbetspartners som kommer att hantera alla transaktioner.

Annons

Endast för WordPress Business

För att dra nytta av e-handelsverktygen måste man dock vara en WordPress Business-användare och där finns det tre olika varianter att välja mellan. Nybörjare som är gratis att använda, Premium som kostar 99 dollar per år, samt Business för 299 dollar per år.

Det krävs dock att man betalar 299 dollar per år för att få tillgång till de nya e-handelsfunktionerna. Sedan kommer även ett tillägg för de e-handelsverktyg som Ecwid, Shopify och ShopLocket erbjuder.

 

Källor: EcommerceBytes, GeekWire

Annons