Wroomberg störst i Sverige – 325% upp på två månader

Annonssajten Wroomberg har gått från 8 000 till 34 000 annonser sedan början av december.

För ungefär två och ett halvt år sedan kunde vi berätta om Wroomberg.com, den nya annonssajten som skulle ta motorcykelmarknaden med storm. Sedan dess har sajten sakta tagit allt större delar av marknaden och i början av december 2016 hände något. Plötsligt ökade antalet annonser i en hastigare takt.

Nu har Wroomberg.com nått över 34 000 annonser, vilket enligt grundaren Torbjörn Bergh gör sajten till den största i sitt slag i Sverige. Även om Blocket förstås har betydligt fler annonser totalt sett ska det inte finnas någon som slår Wroomberg.com på fingrarna när det gäller motorcyklar, mopeder och fyrhjulingar, samt produkter relaterade till de tre fordonstyperna.

Annons

Alla sökningar blir korrekta

På Wroomberg finns inga sökfält eller utrymmen för annonsörer att lägga upp egna texter. Istället är alla annonser strukturerade med fasta menyer som användaren får klicka sig fram i.

- Just det här med strukturen är hela grejen. Den innebär att dina sökningar alltid blir helt korrekta, säger Torbjörn Bergh till Ehandel.se.

Torbjörn Bergh

Eftersom alla annonser sorteras efter menyer finns det ingen risk för att köpare som letar efter till exempel en “sits” missar annonser där samma vara kallats “sadel”. Dessutom översätts annonserna automatiskt till engelska, vilket gör att man som säljare kan nå ut till en större marknad.

- Många är intresserade av cyklar från 60-, 70-, och 80-talet, och det finns inte så många sådana cyklar i Sverige. Så det här är ett globalt fenomen.

"Man inser hur lätt det är"

Som en tredje anledning till framgångarna uppger Torbjörn Bergh att det hittills varit gratis att annonsera på sajten, och att det även på sikt kommer att vara betydligt billigare än jämförbara annonssidor.

- På Wroomberg kan handlarna lägga upp hela sina register, och det är det som händer just nu, att man inser hur lätt det är.

Enligt Torbjörn Bergh finns det troligtvis inget land där en annonssajt dominerar på samma sätt som Blocket gör i Sverige. Han ser därför inga problem med att nå Wroombergs långsiktiga mål - att nå en miljard annonser per år och på så sätt bli den största annonssajten i världen.

Annons

- Nu har vi lyckats med att bli större än Blocket här så varför skulle vi inte lyckas bli störst i världen?

Annons