Würth efter första halvåret: ”Allt som allt är vi nöjda”

B2B-företaget Würth såg en stark inledning på 2016 både vad gäller omsättning och resultat.

Ehandel.se har tidigare berättat om e-handelsföretaget Würth som säljer industriprodukter till andra företag. Under första halvåret förra året såg bolaget en ökning på nära nio procent, och när företaget i dag delar med sig av siffrorna för första halvåret 2016 står det klart att förra årets tillväxt gått i repris.

Över 70 500 anställda

Mellan januari och juni ökade Würth med 8,6 procent och landade på 5,9 miljarder euro. Rörelseresultatet för perioden blev 275 miljoner euro, en summa som Würth beskriver som “ytterst positiv”.

Annons

- Allt som allt är vi nöjda med utvecklingen av Würth Group. Vår försäljningsstrategi med flera kanaler bär frukt: direktförsäljning, butiker samt e-handel - Würth-kunder uppskattar vår närvaro, säger Robert Friedmann, ordförande för den centrala företagsledningen.

Med tillväxten krävs förstås utökad arbetskraft och under årets första halvår växte personalstyrkan på Würth med 2,7 procent. Nu jobbar över 70 500 personer på bolaget.

För helåret väntar sig Würth enligt ett pressmeddelande en försäljningstillväxt på omkring 11,9 miljarder euro samt ett resultat som följer samma utveckling.

Annons