WyWallet når miljonen med nytt sikte på M-handeln

Den elektroniska plånboken WyWallet, med mobiloperatörerna Telia, Tele2, Telenor och Tre bakom sig, har nu anslutit en miljon svenskar till sin tjänst.

E-plånboken WyWallet meddelar att de igår natt nådde över en miljon användare. Då upprepade SMS-köp numera automatiskt gör den betalande till en WyWallet-kund är siffran inte speciellt förvånande.

WyWallet meddelar samtidigt att de nu vill utveckla den mobila handeln. M-handeln växer starkt vilket vi har rapporterat om upprepade gånger. Denna ökande mängd mobila transaktioner vill nu WyWallet ta del av.

Annons

‒ Vi har nu nått en ”kritisk massa” där nyttan med WyWallet ökar ännu snabbare än antalet användare. Fler handlare väljer att ansluta sig och vi kan erbjuda nya tjänster. Till exempel kan våra kunder se fram emot att använda WyWallet till m-handel, säger Jakob Söderbaum, VD på WyWallet.

WyWallet har tidigare berättat att de tror mycket på näthandeln i kombination med deras plånbok. Tjänsten skall gå att integrera i en nätbutik och sägs göra det enkelt för WyWallet-kunder att genomföra betalningar.

M-handeln nästa

Nu tar WyWallet sikte på m-handeln vilket sägs vara nästa steg för tjänsten, att enkelt kunna handla på nätet direkt via mobilen. Något som även andra tjänster strävar efter som till exempel PayPal eller Klarnas nya kassa.

‒ WyWallets betallösningar gör det enkelt att handla i webbshoppar direkt från mobilen på ett smidigt sätt. M-handelslösningar kommer att leda till att många fler av våra onlineköp genomförs via mobilen, säger Jakob Söderbaum.

Exakt vad de planerar att göra för att "utveckla m-handeln" meddelas inte. Vi vet dock att betaltjänster där kunden redan har ett konto, som till exempel hos PayPal eller WyWallet, har stor potential att minska friktionen vid själva utcheckningen, och därmed minimera antalet övergivna kundvagnar.

 

Källa: Press

Annons

Annons