Ytterligare 50 får gå när Ellos satsar på e-handel

På grund av problem med lönsamheten har Ellos varslat 50 personer.

Distanshandelsföretaget Ellos fortsätter att arbeta på sin förvandling från traditionellt postorderföretag till modernt e-handelsbolag, och i dag stod det klart att det innebär att fler får lämna företaget.

De senaste åren har Ellos i omgångar både sagt upp personal och nyanställt personer som genom att bidra med särskild kompetens ska lyfta företagets e-handelssatsning. Och nu är det dags för det förstnämnda igen när Ellos Group varslar 50 av de cirka 800 anställda.

Annons

- Vi har inlett fackliga förhandlingar nu och vi gör bedömningen att förhandlingarna ska vara klara i mitten av mars, säger personalchefen Johnny Eriksson till Borås Tidning.

Dålig lönsamhet och höga kostnader

Det är ännu oklart hur varslet kommer att slå mot Ellos Group, som omfattar bolagen Ellos, Jotex och Stayhard. Enligt Borås Tidning är personalen som arbetar inom lager, logistik och produktion de enda som inte berörs av de kommande uppsägningarna.

Orsaken till varslet ska vara att företaget dras med dålig lönsamhet och har för höga kostnader.

- Vi håller på att omstrukturera företaget från postorder med fokus på kataloger till e-handel där vi fungerar som ett retailföretag. Vi håller på att ställa om och se över kompetenser. Samtidigt har vi hård konkurrens, dels från befintliga kedjor som ger sig in i e-handel och dels från en ökande och aggressiv konkurrens från globala företag, säger Johnny Eriksson.

Annons