Zalando är först ut att testa PostNords paketautomater

Fraktbolaget PostNord öppnade nyligen upp för möjligheten att leverera paket till postbox-liknande automater. Detta för att lätta upp trycket på de vanliga utlämningsställena men även för att öka valfriheten för e-handelskunderna. Nu meddelar företaget att Zalando är först ut i pilottestet.

PostNord hoppade nyligen på trenden med paketautomater. De har nu placerat ut fyra av dessa skåp i Stockholm där nätkunder kan hämta ut sina paket, istället för ett vanligt utlämningsställe.

Det hela är ett pilotförsök av denna nya utlämningsmetod och först med på tåget ska vara nätjätten Zalando.

Annons

– Vi utvärderar ständigt nya lösningar för att förbättra shoppingupplevelsen för våra kunder. Vi ser att paketautomater blir allt populärare i flera marknader och tycker därför att PostNords initiativ är intressant. Vår målsättning är alltid att erbjuda en inspirerande och smidig köpupplevelse för våra kunder och detta initiativ är ytterligare ett steg i den riktningen, säger Michael Lindskog Nordenchef på Zalando.

Automaterna är utplacerade i köpcentra i städer, i nära anslutning till knytpunkter för kollektivtrafiken. Varje paketautomat har en kapacitet på cirka 40 paket och kan byggas ut vid behov. För att hämta ut paket behövs två pinkoder, som kunden får genom en sms-avisering.

Konceptet sprider sig internationellt

Utöver de fyra automaterna i Stockholm ska det även finnas ytterligare fyra i Norge och två i Finland. Dessa paketskåp skall komplettera PostNords 5500 utlämningsställen i Norden.

Internationellt vet vi att allt fler fraktbolag börjar använda denna typ av paketautomater och e-handelsjätten Amazon har sedan flera år tillbaka sakta placerat ut dessa automater världen över.

– Redan idag erbjuder vi paketautomater i Danmark och många uppskattar att snabbt och enkelt kunna hämta och returnera sina e-handlade varor i en paketautomat Nu ska vi utvärdera om också övriga nordiska länder är redo, säger Johan Littmarck, produktchef på PostNord.

PostNords pilotförsök skall pågå fram till och med september 2015.

 

Annons

Källa: Press

Annons