Nytt: Zalando hämtar upp kundernas returer gratis

En ny e-handelstjänst testas av modejätten i Tyskland.

Zalando meddelar idag att man öppnar en till fysisk butik. Det handlar dock om ytterligare en outlet där man säljer produkter ifrån tidigare säsonger och varor med mindre fel. Zalando har som vi vet en hel del returer, på vissa marknader så mycket som 50 procent, och outlet-butikerna är en kanal att sälja dessa varor i.

Det finns redan två outlets i Tyskland, en i Frankfurt och en i Berlin, den ena i Frankfurt är dock lite annorlunda och mer vad Zalando kallar en Premium Outlet med lite finare varor.

Annons

Nu öppnar man dock en ny butik av varianten för returer och utgående varor. Den kommer ta plats i ett köpcentrum i Köln och öppnas senare i vår.

Returnera direkt från hemmet

Samtidigt som man berättar om den nya butiken lanserar man en ny returmetod. Zalando kommer, i Köln, att hämta upp kundernas returer mellan 19 och 21 varje måndag till fredag. Detta hemma hos kunden och det sker helt utan kostnad under testperioden som pågår fram till den 22 april.

Vi har inte mycket information om den nya tjänsten men den ser ut att ske i samarbete med bolaget Liefery som jobbar med snabba leveranser. Fram till klockan 17 på kvällen ska du även kunna be Zalando om att hämta en retur samma dag. Du kan även sex dagar i förväg bestämma en dag för upphämtning av e-handlade varor.

På sajten där man ber om en upphämtning kan man även välja stad. Det går dock bara att välja Köln i dagsläget men tjänsten ser upplagd ut för att kunna expandera till fler städer. Vi skulle inte bli förvånade om nästa anhalt i så fall är Frankfurt eller Berlin där Zalando har sina "retur-outlets".

Annons