Zalando har spikat priset inför morgondagens handel

Zalando har prissatt aktien inför den kommande noteringen på Frankfurtbörsen. Priset hamnade i den övre delen av intervallet med 21,50 euro per aktie. Något som gör att e-handelsbolaget värderas till 4,9 miljarder euro före nyemission.

För drygt två veckor sedan satte Zalando prisintervallet inför den stundande börsintroduktionen till 18,00-22,50 euro per aktie. Nu har man spikat priset till 21,50 euro per aktie, vilket motsvarar ett marknadsvärde på 4,9 miljarder euro före emission av nya aktier i samband med noteringen.

Om övertilldelningsoptionen utnyttjas till fullo emitteras 28.147.656 nya aktier för börsnoteringen, värda ytterligare 0,6 miljarder euro. De nya aktierna som emitteras, inklusive övertilldelningsoptionen, utgör 11,3 procent av Zalandos aktiekapital.

Annons

En av de största

Efterfrågan på e-handelsaktier har ökat efter Alibabas lyckade börsintroduktion, en våg som Zalando nu hoppas rida på. Handeln med Zalandos aktier inleds den 1 oktober på Frankfurtbörsen och börsintroduktionen är en av Tysklands största av ett e-handelsbolag hittills.

Kinneviks ägarandel i bolaget kommer efter börsnoteringen att vara 32 procent, motsvarande 78.427.800 aktier, eller 31,6 procent om övertilldelningsoptionen utnyttjas fullt ut. Beräknat på det slutliga priset är värdet av Kinneviks aktier i Zalando 15,5 miljarder kronor.



Källor: Press, Bloomberg
Foto: Dontworry

Annons