Zalando klättrar uppåt på den tyska börsstegen

Nätmodehandlaren kommer i sommar att ta plats i det tyska MDAX-indexet, ett index för medelstora tyska bolag med hög börsomsättning.

Zalandos premiär på Frankfurtbörsen i höstas bjöd inte på något glädjerus, men efter att nätmodehandlaren under våren visat upp fina försäljningssiffror, har aktiekursen hängt med. Jämfört med noteringen i oktober har Zalandos aktie stigit med drygt 41 procent.

Nu står det klart att Zalando, med svenska investmentbolaget Kinnevik som delägare, kommer att inkluderas i det tyska MDAX-indexet från och med den 22 juni. Ett index för medelstora tyska bolag med hög börsomsättning.

Annons

Börsvärde på 7,3 miljarder euro

Zalando ingår för tillfället i småbolagsindexet SDAX och är där med sitt nuvarande börsvärde på 7,3 miljarder euro det klart största bolaget. I samband med detta kommer fordonsteknikbolaget Bertrandt, vars marknadsvärde är 1,2 miljarder euro, flyttas ner.

– Vi är extremt nöjda med att inkluderandet i MDAX har blivit verklighet så snart efter vår börsnotering. Att ta plats i indexet över Tysklands 50 viktigaste midcap-företag understryker framgången i vår verksamhet och intresset för aktien, säger Zalandos vd, Rubin Ritter.

Annons