Zalando-konkurrenten rullar ut leverans samma dag

Storsatsning på snabba leveranser.

Den brittiska modejätten ASOS, med nätbutiker i Europa och USA, lanserar nu en ny leveransmetod. ASOS Instant är namnet och det handlar helt enkelt om leverans samma dag. Företaget är inte först att erbjuda detta inom mode på nätet men nu är det alltså dags även för ASOS kunder att få möjlighet till leverans inom några timmar.

ASOS Instant, som den nya tjänsten alltså heter, finns inte på företagets alla marknader utan ASOS börjar som de flesta andra i en storstad. Alla Londons postnummer ska nu kunna beställa via ASOS Instant fram till 10.00 på morgonen, för att sedan få sina varor på kvällen mellan klockan 18.00 och 22.00.

Annons

140 kronor per leverans

Den nya leveransmetoden kommer att vara tillgänglig söndagar till fredagar. Kostar det så smakar det och ASOS Instant kommer att gå loss på nära 13 pund, runt 140 svenska kronor, per leverans. ASOS Instant ska under de kommande månaderna rullas ut till flera stora städer i Storbritannien.

- ASOS har en historia av innovation - i vår användning av teknik, vårt trendsättande mode och den bästa leveransen och servicen vi erbjuder våra kunder. Vi är glada över introduktionen av ASOS Instant och kommer att fortsätta utforska nya alternativ som ökar bekvämligheten och valen för våra kunder, säger Matt Rogers, logistikchef på ASOS.

Annons